Murmelit

Grande finale

Olisi tämän kevään ja sitämyöten myös kautta aikojen viimeisen Murmelien tarpojaretken aika!

Retki on melontaretki, joka alkaa lauantaina 21.5. klo. 11 Askalan padolta. Melomme Askalasta Rantalan edustalla olevaan saareen, Pirttikarille ja yövymme siellä. Retki päättyy sunnuntaina 22.5. noin klo. 13 Paimionlahden lintutornin läheisyyteen. Paikka löytyy kun ajetaan Paimiosta Sauvontietä pitkin ja käännytään Fuilantielle.

Mukaasi tarvitset mielestäsi tarpeellisen varustuksen, vapaamuotoisen lupalapun ja 5e ruokarahaa. Kannattaa kuitenkin huomioda, että niin tavaroiden kuin vaatteidenkin kastumisriski on suuri.

Retken jälkeisenä maanantaina pidetään viimeinen kokous nyyttäreiden merkeissä normaaliin aikaan.

Joonas vj ja muu Ankka-vartio ilmoittautuu ulos rastilta "Oma vartio" - Kiitos!

Loppukevään ohjelmasta

Hei!

Vimeinenkin tarpojakevät alkaa olemaan lopuillaan mutta rutistetaan viellä viimeisen kerran yhdessä, jotta saadaan kaikki asiat pois alta.

Ensinnäkin ensi lauantaina 23.4. on lippukunnan perinteinen yrjönpäivänkirkko klo. 18.00. Jokaiseen kotiin on tullut kirje tapahtumaa koskien. Tilaisuudesta poikkeuksellisen tekee tänä vuona se, että siellä Murmelit päättävät ikäkautensa, heille pidetään puhe yms.
Siksi olisikin ehdottoman tärkeää, että JOKAINEN Murmeli uhraa hieman omaa aikaansa ja osallistuu tähän lyhyeen tilaisuuteen. Päälle partioasu.

Toisekseen tarpojaohjelman päättyessä alkaa samoajaohjelma. Ensimmäinen askel tänne on yhmänohjaajakurssin suorittaminen, joka siis on täysin loistava myös partion ulkopuolella esimerkiksi kesätöitä hakiessa. Kurssi ei siis velvoita mihinkään. Lisätiedon saatte linkistä, http://urly.fi/Bo1, joka ohjaa teidät word-tiedostoon. Hoidatte itse ilmoittautumisen jne.

Murmeleiden oma ohjelma alkaa muuten pikkuhiljaa huveta käsiin mutta pidetään nyt vielä viimeinen retki. Retki on 21.-22.5. ja se suoritetaan meloen. Siitä tulee vielä erillinen info.

t. Joonas vj

Johtamisharjoittelua Veikkolassa

Hei!

9.-10.4. järjestetään sudenpentulauma Kettujen yöretki Veikkolassa lauantai aamupäivästä sunnuntain puolillepäivin. Murmeleiden johtamisharjoitteluun kuuluu avustavana johtajana toimiminen tällä retkellä. Retkelle lähtevät sudenpentujen ja Murmeleiden lisäksi sudenpentujen omat johtajat ja mahdollisuuksien mukaan myös Murmeleiden vartionjohtajia ja sudenpetujen vanhempia. Kuitenkin Murmeleiden apu on korvaamatonta.

Oletuksena on, että jokainen Murmeli osallistuu Kettujen retkelle avustavana ohjaajana, mikä käytännössä tarkoittaa tuona viikonloppuna läsnäoloa Veikkolassa oikeanlaisesti varustautuneena.

Kaiken enemmän ja tarkemman infon saatte retken johtajalta, Siri Hirvoselta, kun ilmoittaudutte suoraan hänelle sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.  Ilmoittakaa hänelle myös mikäli ette pääse, sillä ohjelma on pakollinen, jolloinka Siri odottaa jokaista Murmelia auttamaan.

t. Joonas vj

Viimeinen Veikkola-retki

Murmelivartio pitää viimeisen Veikkola-retkensä leppoisemmissa tunnelmissa 12.-13.2. luonnollisesti Veikkolassa.

Retki on hieman erilainen sillä se on päiväretkimuotoinen: Aloitamme perjantaina Veikkolassa klo. 17.00 ja poistua saa klo. 22.00 alkaen. Veikkolaan saa jäädä yöksi jos haluaa mutta aikatauluhankaluuksien vuoksi jo perjantaina saa lähteä vapaasti. Viimeistään on poistuttava lauantina klo. 13.00.

Perjantaina ohjelmassa on mm. hyvää ruokaa, pelejä, saunomista ja mukavaa yhdessäoloa! Varustelista on vapaa mutta ota mukaasi ainakin ruokailuvälineet, saunomisvarusteet sekä jotain pelejä, joita haluaisit pelattavan. Muita tavaroita partioretkelle otetaan tietenkin kokemuksen mukaan. Varaa myös 10 euroa ruokarahaa ja vapaamuotoinen lupalappu.

Nähdään Veikkolassa!  -Joonas vj

Vanhempainillan materiaali

Hei!

Oheisesta linkistä pääsee tarkastelemaan vanhempainillassa nähtyä diasitystä. Se sisältää paljon infoa tulevasta puolivuotisesta, lukekaa tarkkaan eriyisesti ne, jotka jättivät vanhempainillan väliin...

http://urly.fi/yuB

t. Joonas vj

Murmeleiden vanhempainilta 18.1.

Murmeleiden vanhempainilta

Järjestämme vanhempainillan Murmeleiden vanhemmille ja Murmeleille kololla ma 18.1. klo. 17.00. (Samana maanantaina emme pidä erillistä kokousta klo 15.30.)

Käymme läpi mm. vartion tilannetta ja erityisesti tulevaisuutta, sillä tarpojavaiheen loppusuora häämöttää jo vahvasti horisontissa. Käymme myös läpi kevään tapahtumat, mukaan lukien tärkeän infon johtamisharjoittelusta, joten kalenteri tai vastaava ei liene haitaksi. Kahvitarjoilu.

Nähdään vanhempainillassa! –Murmeleiden johtajat

Partiosyksystä

Hei!

Partiosyksy on taas kerran polkaistu menestyksekkäästi käyntiin. Muutama vartiolainen on ehtinyt jo käydä Liedossa kisaamassakin, ja kohta pitäisi jo alkaa miettiä adventtikalentereiden myyntiä…

                          Alkava partiosyksy on siinä mielessä aikaisemmista poikkeava, että se on viimeinen syksy tarpojana. Vuoden päästä pitäisi jo alkaa vetämään omaa ohjelmaa nuoremmille partiolaisille. Aiheesta ei kuitenkaan kannata stressata, sillä vuosi on pitkä aika ja siinä ajassa oppii oikein hyvin. Tänä partiosyksynä kehitetään vielä partiotaitoja ja keskitytään siihen johtamiseen enemmän keväällä. Keväällä pidetään myös infotilaisuus vanhemmille.

                          Pitemmittä puheitta suoraan toimintaan. Kokousaika on vanha tuttu maanantai klo. 15.30 -17.00 mutta muutama poikkeus on näihinkin. Niistä infotaan enemmän lähempänä mutta alustavasti kokoukset 21.9. ja 23.11. peuhataan Veikkolassa. Muista poikkeuksista ilmoitamme hyvissä ajoin.

                          Retkiä olemme suunnitelleet tällä kertaa vain yhden talveksi (18. -20.12.) mutta vaihtoehtoisesti tarjolla on kisoja. Ilahduttavasti melkein kaikki Murmelit suuntaavat tämän viikonlopun partiotaitokisoihin, ja jos kisaintoa löytyy, niin 3. -4.10. on taas perinteinen Ritarikoe, joka on siis astetta rennompi syyskisa. Ritarikokeen viimeinen ilmoittautuminen on jo 18.9. mutta hyvin ehtii. Vedetään ensin viikonlopun ”Alkulähde”–kisat pois alta…

Älkää epäröikö olla yhteydessä: Minut tavoittaa numerosta 0400 380777

Mukavaa ja aktiivista partiosyksyä!

t.Joonas vj

Murmeleiden talviretki

Murmelit lähtevät talviretkelle 21.-22.12.

Pidämme talviretken maanantaista tiistaihin (huomaa muuttunut aikataulu) Rekottilassa. Yövymme lämpimässä kamiinateltassa - toivottavasti talvisessa metsässä.

Retki alkaa maanataina klo. 12.00 Kololta ja päättyy klo. 16.00 Paimion luontopolun alkupaikalle.

Mukaasi tarvitset normaalit talviretkivarusteet, erityisesti pitää muistaa ottaa juomavettä TERMOSPULLOON. Muita mahdollisesti poikkeavia varusteita ovat KUMISAAPPAAT ja tarpeeksi sukkia sekä villasukkia niihin. Ota mukaasi myös maastonsävyiset vaatteet/maastopuku/lakana tai muuta vastaavaa jolla voit maastoutua säänmukaiseen metsään, sekä vapaamuotoinen lupalappu. Varusteet pakataan rinkkaan tai reppuun.

Huomatkaa, että jokainen ruokaryhmä ostaa itselleen omat ruoat yöretken ajaksi. Turvallisuussyistä jokaisen ryhmän tulee myös ilmoittaa johtajille, mitä aikoo syödä, jotta energia-arvot ovat varmasti riittävät kylmässä säässä.

Nähdään retkellä! t.Joonas vj

Jokilaavuretki

 

Retki Jokilaavulle 23.-24.5.

Murmelit tekevät melontaretken Paimion Jokilaavulle la-su 23.-24.5. Aloitamme retken Askalan voimalaitokselta la klo. 15.00 ja päätämme sen sunnuntaina viimeistään klo.18.00 mennessä Saharantaan (lähellä k-supermarkettia). Retken kaikki siirtymät suoritamme meloen, joten tavaroiden vesitiivis pakkaus voisi olla fiksu idea. Yövymme Jokilaavulla telttalaavuissa, lähellä Juntolan voimalaitosta.

Ottakaa mukaan ainakin:

Makuupussi ja -alusta, lämmintä ja kuivaa vaihtovaatetta, päähine esim. lippis, puukko, tulitikut, ruokailuvälineet, vapaamuotoinen lupalappu ja 10e ruokarahaa.

Nähdään kevään viimeisellä retkellä!

Joonas vj