Kuukkeli lapinvaellus - infoa lähtijöille

Moi,

Edellisestä mailista unohtui sen verran sanoa, että jokaisen on hyvä ottaa oman maun mukaan pientä naposteltavaa vaelluspäville esimerkiksi pähkinöitä, rusinoita ja suklaata.

hyvä päivä annos on vajaa 100 grammaa / päivä.

Samoin varustelistalla oleva muki ei ole vaelluksella välttämätön, vaan vettä voi hyvin juoda myös vesipullosta ruoan yhteydessä.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Moi,

Vallus alkaa olla jo lähellä ja tässä tulee käytännön ohjeet vaellusta varten.

Tapaamme Mikaelintalolla (Paimion seurakuntatalo) lauantaina 29.6 klo 12.00 jossa käymme kaikkien varusteet läpi yhdessä ja pakkaamme yhteiset tavarat rinkkoihin. Kun tavarat on käyty läpi kaikki käyvät vielä kotona syömässä ja matkaan lähdetään illalla seurakuntatalon pihasta 19 - 22 aikaan lauantai iltana. Varsinainen lähtöaika selviää myöhemmin (viimeistään lauantaina) kun saamme tietää sopivan lähtöajan bussin kuljettajilta.

Takaisin tullaan 7.7. iltapäivällä, tarkka aika ei vielä ole tiedossa mutta bussista voidaan soittaa kaikille kyyti paikalle.

Lippukunta tarjoaa menomatkalla aamupalan oulun / Rovaniemen ABC:llä ja trangia lounas syödään

perillä, lippukunta hoitaa bussiin leipää /banaania sekä juotavaa, jos joku haluaa syödä jotain muuta evästä bussissa niin ne tulee itse hommata mukaan / ostaa huoltoasemalta. Ettehän kuintenkaan ota energia juomia mukaan!

Paluu matkalle lähdetään lauantai iltana, ennen matkalle lähtöä suomme päivällisen Tievatuvalla sekä aamupalan Oulun / Jyväskylän ABC:llä, matkalle varataan leipää / banaaneja ja juotavaa. Mikäli jotain muuta haluaa syödä matkalla niin tulee ne itse ostaa.

Ennen paluumatkallelähtöä on mahdollisuus vierailla matkamuistomyymälässä (todennäköisesti Kaunispää tai joku muu myymälä Saariselällä).

Vaelluksella otetuista valokuvista tullaan koostamaan kuvakirja jonka hinta on arviolta 29 euroa, kirjan voi tilata ottamalla yhtetyttä allekirjoittaneeseen.

Kaikkien tavaroiden olisi erittäin hyvä mahtua rinkkaan sisälle (makuupussi ja -alusta voidaan kiinnittää rinkan ulkopuolelle jos eivät mahdu rinkkaan) ja oheisten varusteiden lisäksi rinkkaan pitää mahtua 1 kaupan muovikassillinen yhteisiä tavaroita ja ruokaa. Vaatteet ja makuupussi tulee pakata vesitiiviisti rinkan sisälle esimerkiksi muovikasseihin vaikka rinkalle olisi erillinen sadesuojus, tämä helpottaa myös vaatteiden ja varusteiden löytämistä rinkasta.

Kännykän voi ottaa matkalle mukaan, mutta sille ei voida luvata latausmahdollisuutta (sunnuntaina voi olla mahdollista ladata akkuja verkkovirta laturilla jonkun aikaa mutta varmaksi ei voi luvata). Käynnykkään ei tule saamaan yhteyttä vaelluksen aikana kuin silloin tällöin, joten kännykät on hyvä pitää suljettuina kun niitä ei tarvitse, tästä syystä tekstiviestit on näppäriä ja kotiin voi soittaa kun olemme tunturien huipuilla.

Matkalle tarvitset seuraavat varusteet:

Matkalle / erilliseen kassiin:

Puhtaat vaatteet paluu matkalle
Pyyhe
Saippua
Tyyny, jos haluat
Korvatulpat, jos haluat
Taskurahaa matkalle, mahdolliset lisäeväät / matkamuisto
Muki
matkaevästä (ei energia juomia!)
Etähän ota kaiuttumia mahdolliseen musiikki yms soittimeen!

Rinkkaan pakattavat tavarat:

Henkilökohtaiset varusteet:

Makuupussi
Makuu-alusta

Muki
Lusikka
Vesipullot vähintään 1 litra

Vaatteet:
3 lyhyet alushousut
3 t-paitaa
3 hyvät sukat
1 villasukat
1 pitkä kerrasto
1 flanellipaita tai vastaava paita vaeltamiseen
1 villapaita tai fleece (=lämminpaita)
1 vaellus/taukotakki
1 vaellushousut
1 henkselit/vyö, tarvittaessa
1 sadetakki (erillisiä sadevaatteita ei tarvitse jos vaellushousut ja takki pitävät vettä oikeasti, esim Goretex vaatteet)
1 sadehousut
1 päähine
1 kaulahuivi
1 partiohuivi
1 hanskat
1 pipo
1 vaellusjalkineet
1 taukojalkineet (sandaalit on hyvät, käytetään myös ylitysjalkineina)
1 uimapuku
1 shortsit

Ensiapu:
Omat lääkkeet
Muutama kangaslaastari
Ensiside
Huulirasva
Aurinkorasva
Hyttysmyrkky

Muut varusteet:
Rinkka+sadesuoja, irtohihnoja (olisi hyvä olla vähintään noin 55 litraa)
3 isoa jätesäkkiä
6 muovipussia sukkien päälle märkiin kenkiin ja roskapusseiksi
tulitikut (vesitiiviisti pakattuna)
Kompassi
Pyyhe (Frotee pyyhe on huono, kuivuu hitaasti ja painaa märkänä paljon)
Suihkusaippua
Hammasharja
Hammastahna
Wc-paperi (kannattaa ottaa koko rulla mukaan)
Savetteja
Puukko, Mora on hyvä, kestää ainakin viikon
Aurinkolasit

Kivoja lisävarusteita:
Muistiinpanovälineet
Kamera
Laulukirja


Juho Nykänen

050 5686 321

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä