Juhlava Lupauksenanto ja kauhistuttava Majakka

Itsenäisyyspäivän hämärtyessä kokoonnuttiin Pyhän Mikaelin kirkkoon Kairankiertäjien perinteiseen lupauksenantoon. Sudenpennut, seikkailijat ja tarpojat antoivat juhlallisesti partiolupauksen.

Lupauksenantajien joukossa nähtiin myös Hannu ”nunnu” Nurmi. Hän toimii seppona eli seurakunnan työntekijänä, jonka toimenkuvaan kuuluu partiotyö. Lupauksen annettuaan nunnu joutui heti töihin, sillä häneltä oli tilattu juhlan iltahartaus. Kuulimme jouluisen tarinan ja näimme taikatempun, joka havainnollisti lippukunnanjohtajan ja pienen sudenpennun eroavaisuutta, mutta myös samankaltaisuutta.

Juhlan hienoista musiikkiesityksistä vastasivat tällä kertaa sudenpennut. Jessica Salmela soitti humoristisella otteella kappaleen ”Mies kuussa”. Nuorta pianistia ei paljon näkynyt suuren flyygelin takaa, mutta ainakin eturivissä istuvat saattoivat huomata, että tämä soitti koko kappaleen täysin ulkomuistista. Toisen musiikkielämyksen tarjosi Hapsiaiset-lauma, joka esitti laulun ”Tulkoon joulu”. Esityksestä välittyi laulamisen ilo ja joulun harras tunnelma. Kiitos reippaille ja rohkeille esiintyjille!

Kirkosta siirryttiin Wanhalle seurakuntatalolle kahvittelemaan. Juhlaväki sai pullan ja mehun lisäksi nauttia kahden kauhuelokuvan ensiesityksistä. Tempauksen järjestivät tarpojat, jotka olivat tänä syksynä etsineet luovuuttaan ja ilmeisesti löytäneetkin sen, vertahyytävällä tavalla.

Onkimadot-vartion tekemä filmatisointi sijoittui lumiseen Veikkolaan. Pahaenteisen tarinan loppuratkaisu jätti ilmaan monia kysymyksiä. Mitä tarpojille oikein tapahtui? Saatiinko metsuri ja tonttu kiinni? Ehkä näemme tälle joskus vielä jatko-osan.

Mursuvartion kauhuleffa oli sen sijaan kuvattu kololla, mutta myös tässä tarinassa vartiolle kävi huonosti. Asialla ei tosin ollut metsuri vaan viattoman näköinen kylpyankka, josta lähti pelottava ääni. Jälleen kerran tuli todistettua, miten laadukasta jälkeä partiolaiset saavat aikaan, kun päästävät luovuutensa valloilleen.

Kiitos vielä kerran kaikille, jotka annoitte aikaanne ja taitojanne juhlan onnistumiseksi!

 

Sudenpentulupauksen antoivat: Leevi Ahonen, Eelis Axelin, Sanni Helin, Aapo Laine, Simo Leinonen, Leevi Majalahti, Inka Metsäranta, Valtteri Palokankare, Oskari Pusa, Topias Pusa, Oona Ruohonen, Annika Rönkkö, Jessica Salmela, Emma Suominen, Aapo Virtanen

Seikkailijalupauksen antoivat: Saku Hakanpää, Ilona Helin, Linda Lempinen, Aapo Lindi, Jutta Salmela

Tarpojalupauksen antoivat: Petra Hagelberg, Anniliina Kalela, Eetu Lindi, Leevi Malaska, Iiris Nieminen, Sofia Nikula, Hannu Nurmi, Samuel Rauhala, Karita Rönkkö, Santeri Salminen

 

 

 

Lisää kommentti


Turvakoodi
Päivitä